Over Cultuur werkt

Renate van de Weijer is cultuurhistoricus en museoloog, opgeleid aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, beschikt over ruime werkervaring (onderzoek en realisatie) in musea zoals Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Het begin was de inrichting van een historisch café in een 18de eeuwse boerderij uit Budel, betrokken bij onderzoek en organisatie van bij van andere presentaties, 15 filmportretten van migranten in 2008-2011 met JippiejajeeTV en Idemdito Arnhem, de Westerstraat Amsterdam, Komen en gaan in de Jordaan in 2011-2012 met PerspektStudios en Studio Louter en Museumwoningen van Volkshuisvesting in Arnhem. Betrokken bij onderzoek naar diverse ‘vensters’ van de canon van Nederland en nam deel aan de Sectie Culturen van de Nederlandse Museumvereniging.

Concepten over culturele identiteit en cultuurhistorische vraagstukken voor teksten en presentaties vormen een belangrijke kern van werkzaamheden en ervaring. Theorie gaat samen met onderzoek en idee over aanpak en haalbaarheid van projecten.

 

 

Advertenties